Snygga plåtarbeten och tak

Plåtarbeten är ett hantverk; en konstform. Jag har själv hållit på litegrann med svetsning på fritiden, efter att ha lärt mig av min pappa. Jag har tyckt att det är både krävande och givande. Man kan, om man bara har tålamodet att lära sig, möjligheten att kunna göra riktigt snygga arbeten som man antingen kan behålla själv eller sälja vidare. Jag har sålt litegrann, men behållit det mesta själv eftersom jag tycker att det kanske inte har hållit absolut högsta standard. Vad jag inte har gjort är att ägna mig åt regelrätt plåtslagning som ämnar sig för tak, till exempel. Det lämpar sig knappast för ett fritidsintresse, men nu när vi skulle lägga nytt tak hemma kände jag att plåt var det enda rätta. Men jag skulle inte göra det själv!

Emilssons Plåt & Bygg är ett plåtslageri i Örebro som jag har haft lite kontakt med från och till, och de är kända för sin goda kvalitet och sin utmärkta service. De utförde takarbetet på vårt hus och det blev alldeles utmärkt. De specialanpassade plåten, och det kommer att hålla i många år, både funktionellt och estetiskt.